Interieur project
Van Dorp

Voor de innovatieve en duurzame technische dienstverlener Van Dorp hebben wij de inrichting van hun kantoorpand in Rotterdam mogen ontwerpen. Van Dorp is van oudsher een familiebedrijf en ziet techniek als middel en de mens als doel. Voor ons was het dan ook belangrijk om beide aspecten terug te laten komen in het interieur.

Het concept is opgebouwd vanuit twee pijlers: techniek en leven. De techniek refereert uiteraard aan de werkzaamheden van Van Dorp. Het leven staat voor de bredere interpretatie van een familiebedrijf. Niet alleen de mens is belangrijk voor Van Dorp, ook het milieu, het zorgen voor elkaar.

Opa Pagina Van Dorp – 8

De techniek is terug te vinden in het lijnenspel dat we gecreëerd hebben door balken verticaal naar het plafond te laten lopen om deze vervolgens horizontaal door te trekken. Het leven hebben wij terug laten komen door veel groen te plaatsen. Zo zijn er klimopplanten en dergelijke die de etages sieren. Het groen is verweven met het lijnenspel en vormen daardoor een geheel. Verder zijn veel van de gebruikte meubelen en materialen hergebruikt zodat ook de duurzame identiteit van Van Dorp wordt gewaarborgd.

Opa Pagina Van Dorp – 9

De werknemers van Van Dorp werken veel in kleine teams en mede daarom was het belangrijk om de algehele cohesie te waarborgen. De zes verdiepingen moesten dus niet statisch, maar juist dynamisch worden ingericht. Niet alleen op de etages zelf, maar ook tussen de etages.

Opa Pagina Van Dorp – 10

Op de vier middelste etages is gekozen om de buitengebieden in te richten voor teams en voor concentratiewerk. Het middengebied is speelser ingericht en geoptimaliseerd voor verschillende manieren van werken. De diverse ruimtes (o.a. vergaderruimte, scrumruimte, stilte werkplekken, flex plekken, koffiehoek en comfortabele lounge plekken) bevorderen de onderlinge connectie en bieden voor ieder wat wils. De glazen systeemwanden zijn hergebruikt evenals de pvc vloer. Door het vele glas wordt het daglicht optimaal benut en het zorgt ervoor dat er altijd contact is tussen de verschillende teams.

Opa Pagina Van Dorp – 11
Opa Pagina Van Dorp – 12

Bijzonder trots zijn wij op de realisatie van de entree. Wederom springt het leven eruit door het vele groen achter de bali en de afwerking in hout. Daarnaast hebben we een infographic wand gecreëerd die je meeneemt in de historie van Van Dorp, vanzelfsprekend uitgewerkt in het frisse van Dorp geel.

Opa Pagina Van Dorp – 13